Geschiedenis

De Meester dankt zijn naam aan de geschiedenis van het cafégebouw. Diverse bovenmeesters van de Katholieke Jongensschool die er direct achter lag, woonden er. Het pand stamt uit 1868 en werd enkele jaren nadat de laatste bovenmeester vertrok, in 1993 omgebouwd tot café. Sindsdien geldt het in het weekend als plezierige pleisterplaats voor dorpsbewoners én passanten. Tot in de wijde omtrek is Café de Meester gekend om zijn gemoedelijke gastvrijheid.

De geschiedenis van de zalen gaat vérder terug. Het gebouw dat voorheen de klaslokalen van de jongensschool herbergde, werd midden jaren ‘60 omgebouwd tot zaal, genaamd Don Bosco. Daar hielden niet alleen de Katholieke Plattelandsjongeren hun feesten en ‘discoshows’, maar het gebouw werd in die woelige tijd óók gebruikt als oefenruimte voor enkele spraakmakende Nederlandse popgroepen: Golden Earring en The Shoes zetten er hun eerste schreden op weg naar succes.

Het café en de zalen van de Meester hebben dat roemruchte muzikale verleden nooit achter zich gelaten. Nog altijd klinkt er met regelmaat live-muziek.

De Meester
Café en Zalen

Zuidbuurtseweg 57 en 58
2381 AE Zoeterwoude

071 580 1537
06 53 415 856
info@demeesterzoeterwoude.nl

Weekendmenu

Elk weekend weer een ander heerlijk menu voor een vriendelijk prijsje. Waar kun je deze week van komen genieten. Je vindt het hier!

Feesten

Zoekt u een locatie voor uw jubileumfeest of verjaardag? Wij hebben een mooie, ruime feestzaal achter het café. Lees hier meer informatie en bekijk de ruimte. 

Trouwen

Sinds april 2010 is het ook mogelijk het burgelijk huwelijk te voltrekken in de Meester. Wij zijn namelijk als Huis der Gemeente een officiële trouwlocatie. Bekijk de zaal en de mogelijkheden.

Vergaderen

Omdat de Meester meerdere ruimtes beschikbaar heeft is het een ideale locatie voor uw vergadering of zakelijke bijeenkomst. Wij verzorgen de opstelling en desgewenst een beamer en catering.